UNSW Alumni Park Competition

ASPECT Studios in collaboration with Choi Ropiha Fighera, Barbara Flynn Grounds, ARUP, Deuce Design and People for Places and Spaces was recently selected as one of five finalists by the University of New South Wales (UNSW) in a design competition for Alumni Park.

The design for a new 2ha ‘Social Spine’ is proposed to reconnect the University’s spatial hierarchy and movement patterns by providing clearly articulated wayfinding and circulation routes.

The big landscape moves were to reconnect with the pre-existing landscape through its specific ecology and by the design of abstracted landscape forms which relate to the shifting patterns of the underlying Botany Sands’ dunal landscape.

The dunes and headlands provided a multi-layered strategy of placemaking and social infrastructure which coupled with the purpose designed Alumni Pavilion reflected the brief’s aspirations of providing both a ceremonial and an everyday experience.

Client:
The University of New South Wales
Scope:
Competition
Location:
Kensington, Sydney, NSW, Australia
Team:
ASPECT Studios, CHROFI, Barbara Flynn Grounds, ARUP, Deuce Design and People for Places
Year:
2013
Budget:

 

Background