Guangzhou West Tower

The 432 metre high iconic tower will be an unmistakable landmark as the second tallest building in China and the tallest tower in Southern China.

ASPECT Studios landscape and urban design approach to Guangzhou West Tower has been to unite the building’s architecture that frames Guangzhou Zhujiang New Town’s main axis, linking the commercial district in the north to the Pearl River in the south. By its scale and form it will be a beacon of light within greater Guangzhou, the design uses prisms of low voltage light as a design generator of the site’s geometry and the public realm.

ASPECT Studios strives to create sustainability in its landscape design, using low water consumption planting and locally sourced materials.

Client:
Guangzhou Yuexiu City Construction Group
Scope:
Landscape architecture and urban design
Location:
Guangzhou, China
Team:
ASPECT Studios
Year:
2006–2010
Budget:
20 million RMB






Background