8A The Terrace, Birchgrove

Giant Black Bamboo, one-off in-situ concrete details and Australian native hardwood create a beautifully considered external space. Multi use spaces are created by the layout of these well crafted elements. Sculptural concrete walls double as seating back rests and mediate level changes.

Timber benches conceal storage areas. A cantilevered concrete bench to the rear of the garden frames the outdoor shower and becomes a striking feature when lit at night.

Timber uprights and a timber arbour help to integrate the internal and external living spaces and provide a seamless space. The high quality material and planting palette creates a highly desirable garden space to live in, and look out to.

Client:
Private residence
Scope:
Concept design, design development, design and construction
Location:
Birchgrove, Sydney, NSW, Australia
Team:
ASPECT Studios, Ruth-Bartlett Pullen Architects
Year:
2007
Budget:
$90,000





Photographer: Simon Wood

Background