Morgan Court

ASPECT Studios’ graphic design and placemaking experts Urban & Public worked in collaboration with Moreland City Council in Victoria, to enhance a new plaza design for Morgan Court in the heart of Glenroy with a super graphic wall treatment.

The plaza design delivered by en;locus was dominated by a large brick wall creating a visually dominant feature to the space.

Our team were entrusted with the challenge of minimising the visual impact, enhancing the existing design and creating a memorable experience for users of the space. The resulting design references the feature seating and the stripes associated with older style canvas awnings of the 1950-60’s.

Albeit abstracted by size, the large colour bands replicate the topography of the site’s concrete seating, with their dynamic separation into strips working as an optical suggestion of movement and transition through the space.

Client:
Moreland City Council
Scope:
Super Graphics
Location:
Morgan Court Plaza, Glenroy, VIC
Team:
Urban & Public, en:locus
Year:
2015

Landscape Architectural works by City of Moreland & Wayfinding by Aspect Studios.

Landscape Architectural works by City of Moreland & Wayfinding by Aspect Studios.

Pro_UP_MorganCourt_im3_750w_600h

Landscape Architectural works by City of Moreland & Wayfinding by Aspect Studios.

Landscape Architectural works by City of Moreland & Wayfinding by Aspect Studios.

Landscape Architectural works by City of Moreland & Wayfinding by Aspect Studios.

Landscape Architectural works by City of Moreland & Wayfinding by Aspect Studios.

 

Photography: Andrew Lloyd

 

Background