UniSA Childcare Centre Relocation

This project, initiated by the relocation of the University of South Australia’s City West campus child care centre, focussed on the need to provide a quiet and immersive play area within a new site located in the heart of Adelaide’s CBD.

Taking guidance from early learning strategies, the playspace provides two discreet play areas for babies and toddlers and another for older children. A trike track meanders through a grove of bamboo and palms, while varied path textures are designed to challenge and provide interest at all levels of play ability. A focal point of the playspace is a large custom designed 5 metre timber teepee which provides unique feature for the centre.

Client:
University of South Australia
Scope:
Concept Design, Documentation, Contract Administration
Location:
Adelaide, SA, Australia
Team:
ASPECT Studios, Grieve Gillett Dimitty Andersen Architects, CPR, Wallbridge and Gilbert, Bestec
Year:
2015
Budget:
$180,000

Pro_AA_UniSAChildcare_im1_750w_426h

Pro_AA_UniSAChildcare_im2_750w_524h

Pro_AA_UniSAChildcare_im3_750w_570h

Pro_AA_UniSAChildcare_im4_750w_492h

Pro_AA_UniSAChildcare_im5_750w_718h

Pro_AA_UniSAChildcare_im6_750w_552h

 

 

Background