Landscapes offer blueprint for living at Sunny Day in Chengdu

Web-Main-chenghu

 

Located on the third ring southeast of Chengdu, this landscape for a sales centre offers prospective buyers with a blueprint for the lifestyle they will experience if they purchase a property in the development.

 

The design paints a picture of an active community, with large-scale artistic flourishes, tranquil water features and creative play spaces for children.

Web-Main-chenghu-2

 

The main entry to the building forms a courtyard, with a central water feature providing a sense of calm that contrasts with the strong lines of the building. The water pools over a series of curved stone elements, while planters offer green pockets that seem to float above the water’s surface. Chinese-style lamps provide lighting to the undercroft of the building during the evening. Towering overhead is a large-scale sculpture in the form of a tree that lights up at night.

 

The children’s playground offers a glimpse into the development’s future, offering spaces for continuous activation and community gathering. A variety of play equipment is available even within this small space, while the centrepiece – a huge panda-style mask – is a reference to Chengdu’s leading role in panda research and conservation.

Web-Main-chengdu

 

Offering serenity and respite, a sunken garden surrounded by bushes and coreopsis features sesame grey granite, decorated with waterproof cushions, creating a place for people to engage in conversation or to relax.

 

The design strategy provided solutions to a number of challenges, including a busy road to the west of the site. Here, the noise was masked by a water fountain, creating a calming sound of trickling water.

Web-Main-chenghu-4

 

Integrating a variety of placemaking strategies using visual, audio and tactile elements, the result is an elegant and active space where people are inspired and, most importantly, are able to create memories.

 

Return to News

Background